Dinsdag 8 mei 2018 – Dag 12 ??

We ontwaken in het Foresters Arms Hotel in Mhlambanyatsi, tenmidden in de bossen en bergen van het koninkrijkje Swaziland en laten ons het uitgebreide ontbijtbuffet goed smaken. De koffers eenmaal ingeladen stappen we om 8.45 uur in de bus. Helaas wel met een zieke aan boord. Erg vervelend, maar de trein die Afrika Reizen heet dendert onverminderd voort. Vandaag staat ons immers een cultureel programma te wachten.

De eerste stop volgt al na drie kwartier bij de Ngwenya glassfactory, the hottest tourist attraction of Swaziland. Dat daar geen woord van gelogen is merken we al snel, want vanaf het bloedhete balkon boven de werkplaats, waar het tussen de 35 en 45 graden is, zien we de noeste arbeiders druk bezig. De prachtigste dingen worden er gemaakt, van vazen tot beeldjes, van doorzichtig glas tot glas in alle kleuren van de regenboog. Echt vakwerk!

De volgende halte bereiken we rond het middaguur na een mooie route door de Swazibergen en Swazidalen. Bij de grensovergang ligt Matsamo, een cultural village, waar we worden getrakteerd op een show vol zang en dans. Fantastisch om mee te maken en wat een volume komt er op ons af! Onze mannen worden aan het eind van het optreden uitgenodigd om mee te dansen en ook de kinderen trekken alle aandacht. Maarten boft het meest en krijgt het slotakkoord, hij mag zelfs even dirigent zijn!
Na de show krijgen we een rondleiding en wordt ons uitgelegd hoe de Zulu gemeenschap hier leeft en hoe het dorp en de huizen zijn opgebouwd. De chief heeft veel, zo niet alles voor het zeggen en de omgangsvormen zijn gebaseerd op respect. Vandaar dat ook de aanbidding van voorouders een prominente rol geniet.

Ons bezoek sluiten we af met een lekkere lunch, waarna we bij de grenscontrole de zoveelste stempel in ons paspoort krijgen en om 14.15 uur Zuid-Afrika binnenrijden en koers zetten richting het Krugerpark.

Bij de ondergaande zon komen we tegen half 6 aan bij de accommodatie voor de komende twee dagen, Sabie River Bush Lodge. Je krijgt er meteen het gevoel op safari te zijn, want we slapen in sfeervolle luxe ingerichte hutten en tenten.

Janny had ons in de bus al verteld dat je met een beetje geluk wild zou kunnen spotten bij de aangrenzende Sabierivier. En geluk of niet, we zien direct een nijlpaard voorbijkomen! Dat belooft nog wat voor de komende dagen! Straks maar snel onder de wol want morgen is het weer vroeg dag. We gaan om 5.00 uur op safari!

Deze blog is geschreven door Stefan

Je titel komt hier

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Share This