Dinsdag 10 april 2018

Na een heerlijk en mooi ontbijt in de Calitz, vertrekken we richting Oudtshoorn. Een mooie golvende weg met aan beide kanten zicht op de bergketen. Langs de weg zijn veel observatie stopplaatsen, want er valt aardig wat wild te spotten: springbok, rendieren, struisvogels en apen.

Nadat we gepind hebben in Oudtshoorn, stoppen we bij een kleine struisvogelboerderij. Tijdens de rondleiding krijgen we uitgebreid uitleg van een Afrikaanse gids. Sinds vorig mag er niet meer gereden worden op een struisvogel, maar je mag wel op verschillende manieren met ze knuffelen en ze voeren. Daarna rijden we via de Swartbergpas, met prachtige rotsformaties, naar de Cango caves. Hierin bekijken we onder andere verschillende soorten druipsteenformaties. Daarna komen we nog in de Drumkamer waar de gids de tour afsluit met gezang en gedrum. Al met al is het zeker een bezoek waard.

Daarna rijdt Paul ons via een secundaire niet geasfalteerde weg van een weids uitgestrekt landschap met landbouw, veeteelt en ongerepte grond.
We rijden door totdat we in de Rust (en niet in Vrede) aankomen waar we de Village Trading Post de verlate lunch gebruiken. We rijden nu via de Meijringspoort naar een waterval, waar we vanwege de droogte maar een smalle strook water naar beneden valt. We genieten onderweg nog van grillig gevormde rotspartijen in diverse kleuren en rijden terug naar Calitzdorp.

Daar sluiten we de dag af met en heerlijke maaltijd met diverse Afrikaanse gerechten gekookt door onze gastvrouw en gastheer.

Deze blog is gemaakt door Greet

Je titel komt hier

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Share This