Dinsdag 1 mei 2018 – Drakensbergen

Na een fantastische dag van gisteren zitten we rond 7.45 uur met elkaar aan het ontbijt. Vandaag staat de reis op het programma naar de Drakensbergen. Om 8.30 uur begint iedereen met het pakken van de koffers in de auto. Rond 9.00 uur vertrekken we voor een reis van 209 kilometer.

Zoals dagelijks vertelt Paul van alles over de bevolking en omgeving. Ook hebben we het over zijn leven in Zuid Afrika.

Onderweg worden we heel even “opgehouden”, er staan namelijk koeien op de snelweg. Gelukkig geen ongelukken en rijden we zonder probleem gelijk verder.  De grootste dam van zuid Afrika wordt gepasseerd de sterkfontein. Bij coffee patch wordt lekker wat gedronken en gegeten. De kinderen genieten hier van de speeltuin en kunnen de energie lekker kwijt. Ook niet onbelangrijk wordt er gratis WiFi gevonden! De heerlijke temperatuur en locatie maakt het tot een fijne tussenstop.


Om 13.00 komen we veilig aan bij onze accommodatie champagne castle.  Aangekomen mogen we gelijk aanschuiven aan een heerlijke lunch. Zoals mijn reisgenoot zegt: een culinair orgasme van de wok”. Door Janny worden wij keurig naar onze mooie kamers gebracht. Het ziet er weer fantastisch uit met een uitzicht op de Drakensbergen.

Om 15.00 uur wordt er afgesproken een wandeling te maken in de bergen. Samen met elkaar gaan we op pad omhoog! Veel mooie punten, watervalletjes en via soms steile paden hebben we een mooie wandeling van ongeveer 1,45 uur mogen maken. Na het opfrissen van deze heerlijke maar ook zware wandeling is het tijd voor lekker eten!


Tatta matties (doei doei)

Deze blog werd geschreven door Maarten

Je titel komt hier

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Share This