De reis is begonnen

Woensdag 3 oktober 2018

Eindelijk is het dan zover: we gaan naar Zuid Afrika. Een paar stellen hebben een taxi geregeld van Hellendoorn/Nijverdal/Almelo naar Schiphol. Rond 5.30 uur vertrekken we richting Schiphol. Onze vlucht is om 10 uur. Het is een lange maar goede vlucht met de KLM.

In Kaapstad worden we opgewacht door Younes en Janny en gaan we naar ons hotel midden in het centrum van Kaapstad. Hoe mooi kan je reis beginnen. Na een drankje en even bijkletsen zoeken we vroeg in de morgen ons bed op. Benieuwd wat er morgen gebeurt.

Donderdag 4 oktober
Na een heerlijk uitgebreid ontbijt nodigt Janny ons uit voor een meet en greet (informatie) ze geeft wat praktische tips en vertelt het programma van deze dag. Maar eerst geld pinnen en daarna richting het centrum van Kaapstad. Na een heerlijk kop koffie gaan we richting Robben Island. Waar we met de boot Narrow gaan. Het weer is ons goed gezind, het is prachtig zonnig weer. Het is een boottocht van een half uur voor we op het e land zijn. Het eiland waar Mandela en veel anderen 18 jaar gevangen hebben gezeten, onder erbarmelijke omstandigheden.
in de bus vertelt een dame over het verhaal van Robben Island. Ze is super enthousiast, maar we kunnen er (bijna):geen woord van verstaan.

Tijdens zijn gevangenschap leerden Mandela en zijn lotgenoten anderen respect voor vrijheid menselijke waardigheid bij te brengen.
We rijden langs de gevangenisgebouwen. Het is erg indrukwekkend om dit allemaal te horen en te zien en het is erg stil terwijl de gids vertelt. De gidsen hebben hier zelf ook gevangen gezeten. We komen langs de cellen en stoppen wat langer bij cel no.4 waar Mandela heeft gezeten. Een deken op de grond en bord met kopje, dat is alles. Een koude vloer met deken waar je jarenlang hebt gezeten.

Na ruim 2 uur varen we terug en rijden naar onze accommodatie in Simons Town. Via de Chapman’s Peak met prachtige vergezichten en stoppen om foto’s te maken. Wat een prachtig land en we zijn hier nog maar één dag. We komen uit in Simons Town waar we 2 nachten zullen blijven. Wat een geweldig locatie, met uitzicht op zee, prachtig wat een plek! We frissen ons wat op en gaan daarna eten in Bertha’s restaurant. Heerlijk gegeten en goed eind van de 2e dag. Dit belooft wat het komende weekend.

Dit blog is gemaakt door Gerard.

Je titel komt hier

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Share This