Het is begonnen!

Dag 1 Het vertrek

Om vier uur gaat de wekker af. Eerst de bus ophalen die de groep naar Schiphol brengt. Om vijf uur zit iedereen wat krap opgevouwen maar we kunnen aan de reis beginnen. Onderweg zit Greet als een sardientje in een blik opgevouwen. Met een beenzwaai wordt redding gebracht. Goed teamwork. Belooft veel voor de rest van de vakantie. Om zeven uur komen we aan in Schiphol. Goed tien uur stijgen we op. De vraag is: zijn er nog afstanden? Tegen negen uur landen we in Kaapstad, na een vlucht van elf uur. De reis is snel gegaan. Mede door de uitstekende verzorging van het personeel van de KLM. Twee uur later drinken we ons eerste biertje aan de bar in het hotel. Na een lange dag is reisleidster Janny wel streng. Morgenvroeg om half negen “briefing”.

Dag 2

De ochtend begint vroeg. Na een prima ontbijt begint Janny met haar verhaal. We maken ons op voor een excursie naar Robben eiland. Degene die blogt mag vooraan zitten in de bus. Ik zit naast Paul, onze chauffeur. Een gezellige vent, type Jan Boskamp. Helaas gaat de trip naar Robben eiland niet door. Het water is te onrustig en de trip is gecanceld. Jammer. Toch een belangrijke plek in de geschiedenis van de wereld. In plaats hiervan gaan we naar de Tafelberg. De kaartjes waren in principe gereserveerd voor dag drie, maar je moet wat. Op deze tickets kunnen we toch niet met de gondel naar boven. Paul brengt redding en boekt ze om. Een prachtige locatie met een geweldig uitzicht. Ook een historische plek. We brengen de koffers naar het volgende logeeradres en gaan door naar Kaap de goede hoop. Het meest zuidelijke punt van Zuid Afrika. Ook een prachtige plek met geweldige uitzichten. Na een prima maaltijd drinken we nog een afzakkertje in de bar van Henk en Dea. Rond elf uur naar bed. Moe en voldaan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Je titel komt hier

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Share This