De koning van de jungle

Woensdag 16 januari 2019

Na een goede nachtrust en ontbijt, gaat een aantal van ons wandelen bij Kudu Ridge. Wesley en Marloes gaan paardrijden bij Addo en Paul gaat met ze mee. Het is al warm als we wegwandelen met de 3 honden van de eigenaar ook onze hielen. Ze halen ons links en rechts in als wilde honden en ze genieten enorm. We hopen wat kudu’s te spotten, maar dat valt tegen. Het is te warm en ze laten zich niet zien. Na ruim een uur zijn we terug en even later zijn ook de paardrijders terug van Addo. Ook zij hebben genoten van de rit. We vertrekken naar Addo Wildlife voor de lunch.

Daarna gaan we door naar Schotia voor de game drive die om 3 uur begint en tot 9 uur zal duren. Ryan is onze ranger en weet zoals alle rangers heel veel te vertellen over de dieren. We zien de bokkies, olifanten, buffels, leeuwen enz. Er zijn 3 leeuwen in het park en de oudste is 19 jaar en een mannetje. Hij heeft gevochten met een leeuw die 5 jaar oud is en die heeft ook gewonnen. De oude leeuw is daardoor uit de groep gezet een heeft waarschijnlijk nog 1-2maanden te leven. Je kunt zien dat hij weinig energie meer heeft en is sneu om te zien. Ook zien we de buffel, na het nijlpaard het gevaarlijkste dier. De big five bestaat uit olifant, neushoorn, nijlpaard, leeuw en buffel.

We stoppen voor de thee en een paar uur later voor het diner, Afrikaans eten. We komen in een lapa met een groot kampvuur en live gitaarmuziek, altijd een leuke sfeer op deze plek en goed georganiseerd. Het eten is altijd heerlijk en we laten het ons goed smaken.

Rond 9 uur zijn we weer bij de uitgang; iedereen heeft genoten vandaag. Echt een dag met een randje.

Morgen gaan we naar Port Elizabeth.

Janny

Je titel komt hier

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Share This