Blog 8, 21 november.

Om ong. 08.30 uur zijn alle koffers weer ingeladen en kunnen we vertrekken. We worden uitgezwaaid door het personeel van Foresters Armst hotel in Mhlambanyatsi, Swaziland. Ik ga ervan uit dat dit gewoon enthousiasme is en niet dat ze blij zijn dat we vertrekken.

Na ong. een uur rijden stoppen we bij een glasatelier. Een heel complex met winkels, een restaurantje en een werkplaats waar allerlei glasproducten worden gemaakt. Vanaf een balustrade kun je in de werkplaats kijken.Wat een hitte waar de mensen in moeten werken.

In de glaswinkel kun je de eindproducten uit de werkplaats bekijken en natuurlijk kopen.

Na nog wat gedronken te hebben gaan we verder richting de grens Swaziland/Zuid-Afrika.

Bij de grens aangekomen gaan we allemaal uit de bus om weer stempels op te halen. Het is vrij druk en gaotisch. Iedereen loopt van het douane kantoor van Swaziland naar het douane kantoor van Zuid-Afrika. Op de grens is ook een traditioneel ingericht Swaziland’s dorp, een soort openluchtmuseum.

Voor we verder rijden wordt eerst dit dorp bezocht. We krijgen een korte rondleiding met uitleg over wie de baas is en hoe er met elkaar wordt omgegaan. Vrouwen en mannen worden vanaf 6 jaar al gescheiden en hebben aparte hutten. Na de uitleg wordt er nog een dans- en zang show opgevoerd. Een van de leden van de folkloristische dansgroep Hellendoorn laat zien hoe je moet dansen. Nog even lunchen en dan weer naar de bus die ondertussen van de grensovergang naar de parkeerplaats verplaatst is. Op naar de volgende accommodatie. Onderweg nog een korte stop bij de Spar in Malelame voor wat inkopen.

Rond 17.50 uur arriveren we bij Sabine Rivier Bush lodge een mooie locatie met uitzicht op de Sabie river en het Kruger park

Vanaf de vlonder aan de rivier moet zelfs wild te spotten zijn. Na het eten op tijd naar bed want morgen wacht de eerste dag in het Krugerpark.

Wim

Je titel komt hier

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Share This