Bezoek aan een Swazi cultureel dorp

Bezoek aan een Swazi cultureel dorp
Na een avond met mooie gesprekken een goed ontbijt vertrekken we om 8.15 uur op weg naar het Nationale museum in Mbabane. We horen en zien veel over de cultuur van Swaziland. Een koninkrijk waar de koning maar liefst 14 vrouwen heeft en dus is polygamie toegestaan. Je wordt trouwens pas koning als je een leeuw met een speer hebt gedood.
Men gaat ervan uit dat de 1e mens 200.000 jaar geleden heeft geleefd en van hieruit zich over de hele wereld heeft verspreid. We maken ook kennis met Swaziland door de buffel met regionale specialiteiten. We rijden door naar de grens waar we ons paspoort weer laten zien en nu zijn we weer in een stukje niemandsland.

We gaan hier naar een Swazi cultureel dorpje, waar we worden rondgeleid door een dame. Maar eerst een heerlijke traditionele lunch en we laten het ons goed smaken.
Na de lunch verteld de dame ons over echtparen leven en hoe families met elkaar omgaan. De grootvader staat boven de chief van het dorp. Een man heeft 2 vrouwen, maar slaapt nooit met een van hen in 1 slaapkamer. Alleen als ze “in love” zijn. Dan moet de man toestemming vragen aan de 1e vrouw als hij “in love” wil zijn met de tweede.
Na de uitleg gaat de hele groep, 31 mensen, voor ons zingen en dansen. Ze hebben prachtige stemmen en we genieten volop. Aan het eind worden we gevraagd om mee te dansen, wat iedereen spontaan doet.

Na afloop rijden we verder, want we moeten nog een eind. Het is een prachtige omgeving. We zien veel rietsuikervelden, kinderen langs de weg die naar huis lopen, marktkraampjes. Soms zitten mensen ook gewoon op een trapje doelloos voor zich uit te kijken. Het is een levendig gezicht onderweg.
Aan het eind van de dag, na 400km, komen we aan bij Sabie River Lodge. Dit is vlakbij het Krugerpark, waar we morgenvroeg om 5 uur naartoe rijden. Het is een prachtplek, waar we ons prima gaan vermaken.
We hebben weer een fantastische dag achter de rug en genieten van de omgeving
Deze blog is gemaakt door Bernard.

Je titel komt hier

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Share This