Bakkies en bokkies

Maandag 14 januari 2019

Na een goede nachtrust en stevig ontbijt gaan we richting Graaff-Reinet. Het is een leuk stadje met veel koloniale witte huizen. Het is maandag morgen en al gezellig druk, mensen praten met elkaar op straat. We doen wat boodschappen en drinken koffie bij een gezellige koffieshop.

Daarna door naar de Valley of Desolation. Valley of Desolation rotsformaties bestaan ​​uit dolerieten die verbonden pilaren hebben gevormd. Erosie van de zachtere sedimentaire bedden heeft dolerietpilaren achtergelaten die oplopen tot hoogten van 90 tot 120 meter. De Valley of Desolation werd uitgeroepen tot Nationaal Monument van geologische en landschappelijke betekenis in 1939.

Het is al lekker warm als we naar boven lopen, eenmaal daar hebben we een prachtig uitzicht. Er worden foto’s gemaakt en daarna gaan we weer naar de bus. We rijden verder door het park om bokkies en meer te spotten. Het is warm, dan laten de dieren zich niet zo snel zien. Maar als we de waterkant opzoeken, zien we elanden. Wat een mooi gezicht en wat dichtbij ook. Verderop komen we springbokken, rode hartebees en zebra’s tegen.

Terug naar de boerderij waar we lekker pannenkoeken gaan bakken met spek. De pannen zijn niet zoals we gewend en de pannenkoeken zien er dan ook “iets”anders uit, maar…ze smaken heerlijk. Tijd voor het zwembad, iedereen zoekt verkoeling in het heerlijke water en Janny oefent heel even haar beroep als badjuf weer uit.

Rond half 6 gaan we met Peet het veld in met iedereen achterop het bakkie (zie foto). Hij heeft 7000 ha grond waar 1500 schapen lopen. We komen zelfs 4 grote schildpadden tegen. Het is erg droog, en er is echt een watertekort hier. Ze gebruiken veel grondwater dat van 6 meter diep komt. We zien in de verte blesbokken en springbokken. We stoppen bij een plek voor een drankje en Peet maakt een klein kampvuur. We praten over van alles en nog wat, over de verschillende culturen en meer. Rond 7 uur zijn we weer terug.

Hannah heeft heerlijke bobotie voor ons gemaakt en iedereen laat het zich heerlijk smaken.

We gaan nog heerlijk op de veranda zitten om wat na te praten en dan zoekt iedereen zijn bed op.

Het was een heerlijke dag.

Morgen de 1e safari in Addo.

Spannend!!!

Janny

Je titel komt hier

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Share This