Apenstreken

Zaterdag 12 januari 2019

Onze dag begon met een mooie wandeling langs de prachtige kust van Het nationaal park. We waren immers toch al ruim voor dat de wekker ging wakker. Na de wandeling hebben we ontbeten met de groep in het restaurant.

Daarna gingen we met het busje onderweg naar Monkeyland. Toen wij het park uit reden spotte Paul een gigantische grote slak die uiteraard op de foto gezet moest worden. Vervolgens zette we onze tocht voort naar Monkeyland.

In Monkeyland wonen alleen apen die zijn opgevangen/ gered zijn van onder andere laboratoria of zijn weg gehaald als huisdier bij mensen thuis. Dit is een tweede kans voor de apen om in een soort van vrije natuur te kunnen leven. In het park zijn verschillende voederplaatsen waar ze bijgevoerd worden. De hele rondleiding liep aap Lucy met ons mee. Zij wist precies de weg.  

Na deze interessante tour door Monkeyland konden we “de weg oversteken” en gelijk door naar het vogelpark Birds of Eden. In dit park hebben ze een assortiment van de meest prachtige vogels in 1 grote volière gestopt (kijk naar de foto’s).

Onze lunchstop was een plek waar meerdere soorten van winkeltjes waren. Daar verkochten ze spullen die gemaakt werden door mensen uit townships. En we konden lunchen bij pepermill. Het eten was hier erg goed maar wel een beetje veel voor de meesten. Na de lunchstop reden we naar de hoogste bungeejump locatie (brug) ter wereld. Deze is op zijn hoogste punt 216 meter hoog. Helaas was niemand stoer genoeg om deze sprong te wagen. Wel hebben we een paar mensen zien springen.

Van deze hoge brug zijn we weer terug gegaan naar het nationale park waar we overnachten. Daar aangekomen zijn we door gegaan naar 3 hangbruggen die over de kliffen en over de oceaan hingen. Voordat we hier konden komen moesten we eerst een prachtige wandeling langs de kust maken. Dit ging over een pad met trappen die zo’n 420 treden heeft.

’s Avonds na het avondeten zijn we nog even bij elkaar gekomen voor wat spelletjes en wat gezelligheid. Daarna weer op tijd naar bed om de volgende ochtend weer vroeg op te staan.

Je titel komt hier

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Share This