9e blog, het Krugerpark.

Dit is de dag dat we een bezoek brengen aan het wereldberoemde Krugerpark.

De dag begint vroeg, namelijk om 05.00 uur. In comfortabele jeeps rijden we het park binnen. We komen eerst de impala’s tegen. Dat is niet zo gek omdat er 160.000 van te vinden zijn. Daarna zien we olifanten, giraffes en buffels. Zelfs ons hoofdgerecht, de kudu, loopt er tussen.

Natuurlijk komen we ook voor het luipaard en……laten we die nu tegenkomen!  Zelfs onze ranger (gids) is onder de indruk. Met alle auto’s om hun heen zijn ze de ster van de dag. Maar het wordt nog spannender. We komen een groep wilde honden tegen bij een riviertje!

Even later komen we weer een luipaard tegen en nog iets later weer een!  Deze zien we vanaf 5 meter afstand. Onze ranger is helemaal euforisch. Dit heeft hij de laatste 5 jaar niet meegemaakt. Drie luipaarden op een dag en dat binnen 2 uur.

Aan het einde van de tocht zien we nog een kudde olifanten die lekker aan het eten zijn. We komen nog 3 giraffes tegen en we zien zelfs nog een paar leeuwen. Weliswaar zijn deze op afstand, maar we kunnen nu zeggen dat we the big 5 hebben gezien. Het is inmiddels opgewarmd naar zo’n 40 graden en rond 15.00 uur zijn we terug bij de lodge.

De volgende dag doen we nog een game drive tot 12.00 uur en dan is het goed. We hebben 2 onvergetelijke dagen gehad, echt heel bijzonder.

Bedankt mooie dieren, hopelijk hebben jullie ook een mooie dag gehad. Voor jullie is the big 5 van mensen niet zo moeilijk te spotten.

Deze blog is gemaakt door Gerrit.

Je titel komt hier

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Share This