Reisbeschrijving

18-dagen Namibië, Botswana en Zimbabwe: drie landen in één reis
Namibië is een land met vele gezichten: prachtige natuurlandschappen met torenhoge duinen, eindeloze zandvlaktes, de Himba-mensen en talloze wildparken. In het zuiden van Afrika beleef je een onvergetelijk avontuur. De naam Namibië komt van de Namib woestijn, een van de oudste woestijnen ter wereld. Namibië is een tijd lang een Duitse kolonie geweest, dit verklaart de Duitse namen die je her en der nog tegenkomt. Het land telt maar 2 miljoen inwoners en is een van de dunbevolktste landen ter wereld. In combinatie met Botswana en Zimbabwe maak je kennis met heel verschillende landschappen. De variatie is bijzonder en laat een onvergetelijke indruk achter.

Dag 1 Vlucht via Johannesburg naar Windhoek
We vliegen eerst naar Johannesburg, daarna ( door) naar Windhoek, de hoofdstad van Namibië.

Dag 2 Windhoek
Na een heerlijk ontbijt gaan we de stad bekijken. We bezoeken onder andere de Christuskirche, Tintenpalast en de townships van Katatura.
Nadat we genoten hebben van een lekker kopje thee in een theehuis, gaan we naar het Daan Viljoenpark om daar een game-wandeling te maken.
De Christuskirche, een Lutherse kerk, is gebouwd van zandsteen en is in 1910 in gebruik genomen.
Ook bezoeken we township Katatura en gaan er lokale hapjes proeven.
• Overnachten in Windhoek.

Dag 3 en 4 Windhoek- Sossusvlei    320 km
In Sossusvlei gaan we naar de eindeloze, rode duinvlaktes van meer dan 300 meter hoog.
We kunnen genieten van de zonsopgang met prachtige lichtstralen en een betoverende zonsondergang.
De rode gloed wordt veroorzaakt door een hoge concentratie van ijzer. Het is een echt hoogtepunt die je niet mag missen.
• Overnachten in Sossusvlei

Dag 5 en 6 Sossusvlei- Solitair-Swakopmund    350 km
Vandaag vertrekken we naar Swakopmund, de stad tussen woestijn en oceaan. Het is een oud havenstadje met talloze leuke restaurantjes. We maken hier een dagtrip naar Walvisbaai. Deze diepe baai, vernoemd naar de vele walvissen die hier voor de kust plankton komen eten, is de belangrijkste haven van Namibië. Talloze vogelsoorten, onder andere flamingo’s en pelikanen kunnen we hier spotten. Het kan hier koud zijn, dus neem warme kleding mee.
Onderweg stoppen we in Solitaire voor koffie.
• Overnachting in Swakopmund.

Dag 7 Etosha park. Swakopmund-Palmwag-Opuwo    450 km
We rijden richting Opuwo en overnachten in Palmweg.

Dag 8 en 9 Palmwag-Kamanjab- Opuwo    233 km
Eindeloze vlaktes met steeds weer een ander landschap bepalen het uitzicht. Het is een prachtige route, dus puur genieten.
• Overnachting in Opuwo

De Himba-mensen
Vandaag gaan we op bezoek bij de Himba-mensen, een traditioneel levende bevolkingsgroep.
De Himba’s (of Ovahimba) leven in het noordwesten van Namibië. Zij bevolken een deel van de regio Kunene, het gedeelte dat bekend staat onder de naam Kaokoveld, ten zuiden van de Kunene-rivier.

De Himba-mensen zijn nomaden en leven voornamelijk van hun vee. Ze zijn nauw verwant aan de Ovazemba en de Herero-mensen. Voor de Himba is het uiterlijk erg belangrijk. Hun uiterlijk zegt iets over de plaats die ze hebben in de groep en over de fase van hun leven. Himba-vrouwen wassen zich nooit, ze smeren zich in met otjize, een mengsel van geitenvet, kruiden en oker. Door de oker krijgen de vrouwen de typische rode kleur. Het mengsel beschermt hen ook tegen de zon.

Dag 10 Etosha park Opuwo- Okaukeujo    460 km
We vertrekken naar Okaukeujo voor de overnachting in het midden van Etosha National Park.
Het Etosha National Park is een van de meest beroemde wildlife parken van de wereld. Een kwart van het park wordt ingenomen door een immense witte zoutpan, ook wel de ‘Etosha Pan’ genoemd. Tijdens het regenseizoen kan de zoutvlakte onder water staan en lijkt het een gigantisch meer. Maar het grootse gedeelte van het jaar, staat het echter droog.
Dat maakt het landschap uniek. Het park bestaat uit 22.270 km2 woestijn, savanne en bosgebied en is dan ook een van de grootste parken in Afrika.
• Overnachting Okaukeujo

Dag 11 Okaukeujo- Namutoni    140 km
Voorbij Okaukeujo is de oostelijke ingang van Het Etosha Park. Het park heeft de meeste waterbronnen in de omgeving waardoor er veel wild komt en we dus een hele boeiende dag gaan beleven. We gebruiken de lunch in Halali.
• Overnachting in Namutoni

Dag 12 Namutoni- Rundu via Grootfontein    430 km
Rundu is een stadje in het hoge noorden van Namibië en ligt aan de Okavongo-rivier. De natuur is geweldig en het uitzicht op de rivier adembenemend. Bovendien een goede plek om souvenirs te kopen.
Overnachten in Rundu

Dag 13 Rundu – Caprivistrip    430 km
Dit wordt een boeiende rijdag naar de Caprivistrip op zeer goede wegen. De Caprivistrip is een smalle landstrook van 400 km, die loopt tot aan de grens met Botswana, Angola, Zimbabwe en Zambia. De bevolking staat bekend om haar mooie ambachten. Vrouwen die werken voor kleine bedrijven maken onder andere prachtige manden en voorwerpen van aardewerk.
De Caprivi is ook veel ‘Afrikaanser’ dan de rest van Namibië.
• Overnachten in Kasane

Botswana

Dag 14 Kasane- Vic Falls    100 km
Vlak na zonsopkomst gaan we op safari in het Chobe park, het meest wildrijke park in Botswana.
We komen veel wild tegen zoals, olifanten, nijlpaarden, buffels, giraffen, leeuwen, kudu’s , sabelantilopen, cheetah’s en meer. Het valt op dat er veel gieren zijn die wachten tot er weer een kadaver is. Het Chobe park is een van de beroemdste parken en bijna 12.000 vierkante kilometer groot. In 1939 werd het park al uitgeroepen tot beschermd gebied.
• Overnachten in Chobe park

Zimbabwe

Dag 15 en 16 Vic Falls    90 km
Het is een korte rit en via een goed verharde weg bezoeken we de wereldberoemde Victoria Watervallen in Zimbabwe
Hier kopen we een visum van circa USD 40, contant te betalen in Amerikaanse dollars. We gaan door naar Vic Falls in Zimbabwe.

Vic Falls
Welkom in Victoria Falls, een bruisend dorpje bij de wereldberoemde Victoria Waterval. Het is een van de grootste watervallen ter wereld. Het geluid van de waterval ‘Rook die dondert’, die met een lengte van 1800 meter en een breedte ruim van 100 meter naar beneden in de Zambezi-rivier dondert, is bijzonder indrukwekkend. Je kunt hier apen en de bushbuck tegenkomen. Door de waternevel is het een groot regenwoud. We kunnen een boottocht maken en wie weet zien we olifanten de rivier oversteken, wat een prachtig schouwspel oplevert. We gaan de grens over bij Zimbabwe, dit kan even duren.
• Overnachting in Zimbabwe

Dag 17 Terugvlucht vanuit Vic Falls naar Amsterdam of Düsseldorf
Afhankelijk van de vluchttijden, kun je ’s morgens nog wat rondwandelen en eventueel een boottocht over de Zambezi-rivier maken.

Dag 18 Aankomst Amsterdam/Düsseldorf

Reizen door Afrika is flexibel reizen. Dingen gaan soms anders dan gepland. Een flexibele instelling is van grote waarde.
Er kunnen zich altijd wijzigingen voordoen in het programma.

Share This