10e blog, luipaard, sint en piet op bezoek.

 

We logeren de laatste 2 da

ge

n

in Timbavati

lodge. Vandaag, vrijdag, doen we de Panoramaroute en bezoeken we Graskop. Gelukkig schijnt de zon, zodat we kunnen genieten van de vergezichten. We stoppen bij Bourkes Luck Potholes. Bij de Blyde Rivier Canyon, op 3 na de grootste canyon ter wereld. Ook stoppen bij Lisbon waterfalls, waar het water naar beneden dondert dat het een geweld is. We treffen het ontzettend met het weer en kunnen echt genieten van de vergezichten.

De laatste avond gaan we na het diner nog even gezellig bij elkaar itten om na te kletsen. En dan opeens…..komt Sinterklaas binnen met Zwarte Piet. We zingen allemaal en liggen allemaal in een deuk. Iedereen moet bij Sinterklaas komen en voor een ieder is er een mooi gedicht gemaakt. Natuurlijk is er ook voor iedereen een kadootje gekocht en krijgen we pepernoten. We komen niet meer bij van het lachen. Na een uur vertrekt de Sint met Piet weer naar Nederland. Dank je wel lieve Sint en Piet voor de mooie gedichtjes en kadootjes.

De laatste dag in Zuid Afrika.Wat hebben we een geluk gehad gisteren met het weer, want het valt nu met bakken uit de lucht. We rijden richting Johannseburg en onderweg alleen maar regen, regen en nog eens regen. Maar we blijven vrolijk in de bus ,al vallelen de ogen wel iets vaker dicht zo aan het eind van de reis. We maken een koffiestop zo nu en dan en tegen 5 uur zijn we op het vliegveld. Allemaal inchecken en afscheid nemend van elkaar en dan gaan ze door de douane.

Tot slot. Wat kunnen we terugkijken op een bijzondere reis met vele hoogtepunten.

  1. Een dik pak sneeuw op de Sanipass, wat heel uitzonderlijk is in November.
  2. 3 luipaarden spotten in 2 uur tijd, zelfs de ranger heft dat nog nooit meegemaakt.
  3. Wilde honden gespot liggend bij de rivier
  4. Dag Lesotho bevolking
  5. Temperatuurverschil van bijna 45 graden in 2 dagen.
  6. Het bezoek van Sinterklaas en Zwarte Piet.

Deze blog is geschreven door Janny

Je titel komt hier

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Share This